Frågor och svar

Ja, vi säljer 1 kg silvertackor från Heraeus. Ring oss på 08-37 00 67 eller använd formuläret på  kontakta oss, så ringer vi upp dig på en tid som passar dig. Du kan även mejla kontaktuppgifter direkt till info@capitaurum.se

Ja, ditt guld skickas INTE med vanlig post och är försäkrat upp till 10 000 kronor. Lägg inte kuvertet i en vanlig brevlåda utan lämna Guldkuvertet hos ditt närmaste postombud. Hitta ditt närmaste postombud här.
När du lämnat in kuvertet får du ett kvitto, detta är ditt värdebevis på att ditt guld automatiskt är försäkrat, spara denna tills vi kontaktat dig för värdering.

På returkuvertet står inte vårt namn eller logga med, vilket minskar risken för att någonting ska komma bort. Detta i kombination med försäkringen gör att du kan känna dig helt säker.

För er och vår säkerhet videofilmas paketering och uppackning av samtliga paket. Videomaterialet sparas i 14 dagar. 

Om du tror att ditt guld är värt mer än 10 000 kronor, så kan du dela upp det på flera guldkuvert. Du kan även posta det med postens värdebrev, vilket försäkrar upp till 50 000 kronor.

Ja, det går bra att betala med euro istället för svenska kronor om du vill. Ring oss på 08 – 37 00 67 eller genom att kontakta oss för att få en faktura i euro att betala in istället. 

Beställ hem guldkuvertet genom att fylla i formuläret eller kontakta oss. Guldkuvertet postas till din folkbokföringsadress. Om du beställer före klockan 15:00, så postar vi ditt guldkuvert samma dag.

Följ instruktionerna du får hem och skicka REK-kuvertet med säkerhetspåsen som en rekommenderad försändelse via ditt närmaste postombud. Alla fraktkostnader från dig till oss är förbetalda. Hitta ditt närmaste postombud här.

Ditt guld är försäkrat upp till 10 000 kr förutsatt att du kan visa upp kvittot från postombudet. Om du misstänker att ditt guld är värt mer pengar rekommenderar vi att du använder dig av postens värdebrev som täcker upp till 50 000 kr, alternativt delar upp det på flera guldkuvert.

Med hjälp av ett säkerhetsföretag kvitterar vi ut guldet och sedan kontaktar vi dig. Därefter påbörjar vi en utförlig kontroll av ditt guld för att kunna värdera det. Med hjälp av högt kvalificerad kompetens och opartiskt kontrollerad teknisk utrustning sätter våra guldexperter ett pris på ditt guld.

Efter värderingen kontaktar vi dig och du informeras om priset och du accepterar det sedan via sms eller e-post. Pengarna betalas ut inom 24 timmar till det kontonummer du angivit, med undantag för helger och helgdagar. Utbetalningen till ditt kontonummer sker via banköverföring och är kostnadsfritt.

Det korta svaret är nej. Du kan skicka in föremål som har pärlor eller stenar, dock kommer dessa inte värderas och du får ej betalt för dem eftersom de sällan har ett andrahandsvärde.
Om du önskar att behålla pärlorna/stenarna rekommenderar vi att du plockar bort dessa innan du skickar in dina föremål. Vi bryr oss enbart om guldet och det gör ingenting om du skadar föremålet i samband med detta.

Om du har några fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.