Frågor och svar

Korta svaret: Ja.
Du kan alltid känna dig lugn och trygg när du köper guld av Capitaurum. Även fast bolaget grundades år 2020, så har vi som jobbar här tillsammans decennier av erfarenhet när det kommer till handel med ädelmetaller. Allt guld vi säljer via hemsidan skickas alltid med försäkrad frakt i diskreta paket.

1. Välj ut de guldprodukter du vill ha och gå vidare till varukorgen och sedan vidare till kassan eller välj att gå direkt till kassan.
2. Fyll i dina uppgifter och adress, läs igenom och godkänn sedan din order.
3. Ett bekräftelsemejl på din order skickas till dig med ditt pris betalningsuppgifter för inbetalning.
4. Genomför din betalning inom 45 minuter för att låsa ditt pris och mejla bekräftelse på utförd betalning till oss. Vi är medvetna om och accepterar tidsfördröjningen mellan olika banker (använd ordernummer som referens på betalningen).
5. När vi mottagit din betalning skickar vi en bekräftelse till dig.
6. Dina produkter packas för att sedan fraktas försäkrat till dig. Du blir underrättad under tiden.

Ja, ditt guld skickas INTE med vanlig post och är försäkrat upp till 10 000 kronor eller 25 000 kronor beroende på det alternativ du valt. Lägg inte kuvertet i en vanlig brevlåda utan lämna Guldkuvertet hos ditt närmaste postombud. Hitta ditt närmaste postombud här.
När du lämnat in kuvertet får du ett kvitto, detta är ditt värdebevis på att ditt guld automatiskt är försäkrat, spara denna tills vi kontaktat dig för värdering.

På returkuvertet står inte vårt namn eller logga med, vilket minskar risken för att någonting ska komma bort. Detta i kombination med försäkringen gör att du kan känna dig helt säker.

Ja, det går bra att betala med euro istället för svenska kronor om du vill. Ring oss på 08 – 37 00 67 eller genom att kontakta oss för att få en faktura i euro att betala in istället. 

Det korta svaret är nej. Du kan skicka in föremål som har pärlor eller stenar, dock kommer dessa inte värderas och du får ej betalt för dem eftersom de sällan har ett andrahandsvärde.
Om du önskar att behålla pärlorna/stenarna rekommenderar vi att du plockar bort dessa innan du skickar in dina föremål. Vi bryr oss enbart om guldet och det gör ingenting om du skadar föremålet i samband med detta.

Vanligtvis säljer våra kunder mellan 20-30 gram guld som brukar täckas av guldkuverten på 10 000 kronor.
Säg till om du tror att ditt guld är värt mer än 10 000 kronor, så skickar ut ett guldkuvert som täcker ända upp till 25 000 kronor. Skulle ditt guld vara värt över 25 000 kronor, så går det dela upp ditt guld på flera kuvert som är försäkrade till 25 000 kronor. 

Vanligtvis säljer våra kunder mellan 20-30 gram guld som brukar täckas av guldkuverten på 10 000 kronor.
Säg till om du tror att ditt guld är värt mer än 10 000 kronor, så skickar ut ett guldkuvert som täcker ända upp till 25 000 kronor. Skulle ditt guld vara värt över 25 000 kronor, så går det dela upp ditt guld på flera kuvert som är försäkrade till 25 000 kronor. 

Det löser vi! Om du redan fått hem ditt guldkuvert, men ännu inte lämnat in det hos ett postombud, så kan vi lätt hjälpa dig att höja försäkringen från 10 000 kronor upp till 25 000 kronor. Kontakta oss så hjälper vi dig!

För er och vår säkerhet videofilmas paketering och uppackning av samtliga paket. Videomaterialet sparas i 14 dagar. 

Nej vi har ingen kontanthantering, varken om du köper eller säljer. 

Nej vi använder inte swish, varken om du köper eller säljer.

Nej vi tar inte emot kryptovalutor, varken om du köper eller säljer.

Ett kontobevis är ett underlag där vi kan se att bankkontot vi betalar ut till tillhör dig. Det kan t.ex. vara en utskrift eller skärmdump från din internetbank. Det viktiga är att vi kan se både kontonummer och ditt namn på underlaget.
Belopp på konton och eventuella andra konton kan ni stryka över. Av integritetsskäl vill vi ej ha in denna information från er. 

Det finns inget rakt svar på när vi begär in kontobevis. Det kan t.ex. vara vid försäljning av investeringsguld eller smycken till ett högre belopp eller vid misstanke om att man försöker sälja guld åt någon annan. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Beställ hem guldkuvertet genom att fylla i formuläret eller kontakta oss. Guldkuvertet postas till din folkbokföringsadress. Om du beställer före klockan 15:00, så postar vi ditt guldkuvert samma dag.

Följ instruktionerna du får hem och skicka REK-kuvertet med säkerhetspåsen som en rekommenderad försändelse via ditt närmaste postombud. Alla fraktkostnader från dig till oss är förbetalda. Hitta ditt närmaste postombud här.

Ditt guld är försäkrat upp till 25 000 kr förutsatt att du kan visa upp kvittot från postombudet. Våra vanliga brev är försäkrade till 10 000 kronor. Säg till om du misstänker att ditt guld är värt mer pengar, så skickar vi ut ett guldkuvert som täcker ända upp till 25 000 kronor.

Med hjälp av ett säkerhetsföretag kvitterar vi ut guldet och sedan kontaktar vi dig. Därefter påbörjar vi en utförlig kontroll av ditt guld för att kunna värdera det. Med hjälp av högt kvalificerad kompetens och opartiskt kontrollerad teknisk utrustning sätter våra guldexperter ett pris på ditt guld.

Efter värderingen kontaktar vi dig och du informeras om priset och du accepterar det sedan via sms eller e-post. Pengarna betalas ut inom 24 timmar till det kontonummer du angivit, med undantag för helger och helgdagar. Utbetalningen till ditt kontonummer sker via banköverföring och är kostnadsfritt.

Om du har några fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.